De schilder

schilder-jaap-zomer

Over de schilder

Jaap Zomer is een schilder/graficus geboren en getogen in de Zaanstreek, nu woonachtig in Alkmaar. Na zijn opleiding Vrije Grafiek aan de Rietveld Academie in Amsterdam is hij een aantal jaren werkzaam geweest als grafisch vormgever en ontwerper van bouwplaten. Daarnaast heeft hij meegedaan aan diverse grafiekprojecten zoals ‘Echo’(2004) van het Stedelijk Museum Alkmaar, ‘Alkmaar Overmorgen’(2005) en ‘Stadspark De Hout 400 jaar’(2007). Ook nam hij in 2009 deel aan de Noord-Hollandse Grafiek Biënnale in Museum Waterland te Purmerend.

In opdracht gerealiseerd zijn o.a. het plastiek op de Karperton Garage te Alkmaar en transparante panelen  in de hal van het Gezondheidscentrum Daalmeer .

Zijn werk is opgenomen in collecties van gemeenten, provincies, bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland.

Als onderwerp schildert hij tegenwoordig strandgezichten, stadsgezichten,bouwwerkzaamheden en natuur . Zijn werk is te omschrijven als figuratief,soms neigend naar abstract. Bij het in de buitenlucht  schilderen werkt hij graag met acrylverf, in het atelier het liefst met olieverf. Zijn favoriete grafische techniek is de houtsnede.

Kom in contact voor opdrachten en andere vragen via het Contactformulier.